Często warzywa są marynowane w mieszance oleju i soku z cytryny przed pieczeniem. Ale są bardziej satysfakcjonujące opcje śmietany, a nawet majonezu. Najlepszym tego przykładem może być mój ulubiony przepis na marynatę do cukinii na grillu. Spróbuj, a nie będziesz chciał gotować inaczej.
Składniki
- śmietana - 250 g
- czosnek - 3 ząbki
- pietruszka - 3 gałązki
- mięta - 1 gałązka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj natkę pietruszki i miętę.
Dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj.
Dodaj sól, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy