Myślisz, że omlet to najnudniejsze i najbardziej banalne śniadanie, jakie możesz wymyślić? Ale ja się nie zgadzam! Wszystko zależy od tego, jak i z czym go podawać. Spójrz tylko, jak dobry, satysfakcjonujący i zdrowy okazuje się z warzywami i tuńczykiem.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 1 art.
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
- tuńczyk (puszka) – 1 puszka
- kukurydza - 2 art.
- zielony groszek - 2 art.
- papryka - 0.5 kawałki
- cebula - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z mlekiem i przyprawami na małą pianę, dodaj mąkę.
Smaż omlet z obu stron.
Połóż go na talerzu i ładnie ułóż tuńczyka w puszce z jednej strony.
Drobno posiekaj cebulę i paprykę, dodaj groszek i kukurydzę i rozłóż warzywa na tuńczyku.
Złóż omlet na pół, przykrywając nadzienie wolną stroną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy