Co można zrobić z fileta z indyka? Oczywiście soczyste kotlety. Istnieje wiele opcji, ale najbardziej podoba mi się ananas i ser. Po pierwsze, ponieważ jest to bardzo proste. Po drugie, pieczone danie jest zawsze zdrowsze niż smażone.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój indyka na talerze o grubości około 1,5 centymetra.
Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i uderz młotkiem po obu stronach.
Kotlety ułożyć na talerzu, doprawić solą, pieprzem i odstawić na 20 minut.
Zetrzyj twardy ser.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj masłem i ułóż kotlety.
Posmaruj majonezem, ułóż ananasy i posyp serem.
Przykryj folią i piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy