
Co można zrobić z fileta z indyka? Oczywiście soczyste kotlety. Istnieje wiele opcji, ale najbardziej podoba mi się ananas i ser. Po pierwsze, ponieważ jest to bardzo proste. Po drugie, pieczone danie jest zawsze zdrowsze niż smażone.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój indyka na talerze o grubości około 1,5 centymetra.

Zawiń każdy kawałek w folię spożywczą i uderz młotkiem po obu stronach.

Kotlety ułożyć na talerzu, doprawić solą, pieprzem i odstawić na 20 minut.

Zetrzyj twardy ser.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj masłem i ułóż kotlety.

Posmaruj majonezem, ułóż ananasy i posyp serem.

Przykryj folią i piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Zdejmij folię i zrumień kotlety przez kolejne 5-7 minut.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy