Wielu kucharzy nie lubi gotować pasztecików, ponieważ podczas smażenia wchłaniają nadmiar oleju. Ale jest wyjście-upiecz apetyczne kotlety w piekarniku. Rozłóż półfabrykaty mięsne na blasze do pieczenia, Wyślij do piekarnika i spokojnie rób swoje.
Składniki
- mięso mielone - 500 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- biały chleb (bez skórki) – 100 g
- mleko - pół szklanki
- masło - 40 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Biały chleb połamać na małe kawałki i zalać ciepłym mlekiem.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.
Wymieszaj mięso mielone z jajkiem, solą, mielonym pieprzem, smażeniem i lekko wyciśniętym chlebem. Dobrze zagnieść masę rękami.
Uformuj małe placki tej samej wielkości i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz kotlety przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy