Łosoś ze szparagami jest gotowany na całym świecie i nie bez powodu. Naprawdę bardzo dobrze się łączą, a także gotują w tym samym czasie. Proponuję więc natychmiast upiec wszystko, co najlepsze, a następnie szczegółowo opowiem, jak to zrobić.
Składniki
- łosoś - 4 Kawałek
- szparagi - 200 g
- cytryna - 1 rzecz
- koperek - 4 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij twardą część szparagów. Połóż go na pergaminie.
Połóż kawałki łososia na szparagach lub między nimi.
Ułóż kliny cytrynowe na wierzchu i posyp solą i pieprzem.
Skrop oliwą z oliwek i posyp posiekanym koperkiem.
Piecz przez 15-20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy