Pyszny pilaw wieprzowy można przygotować bez większych kłopotów. Aby to zrobić, potrzebujesz powolnej kuchenki i mojego ulubionego przepisu. W procesie zostaną wykorzystane dwa tryby: "smażenie"i " pilaw". Jeśli tego ostatniego nie ma, możesz wybrać "pieczenie"lub " duszenie".
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wieprzowinę, osusz i pokrój na małe kawałki.
Pokrój marchewki, obraną cebulę i czosnek.
Wlej olej do miski multicookera i włącz tryb "smażenia"na 20 minut. Dodaj wieprzowinę i smaż przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Każdy kawałek powinien być zrumieniony ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut.
Dodaj czosnek, curry, zirę, liść laurowy, czarny pieprz i sól. Dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj umyty ryż, gorącą wodę, zamknij pokrywkę i włącz program pilaw na pół godziny.
Po sygnale pozostaw pilaw na 15 minut, aby zaparzył się pod pokrywką.