dżem śliwkowy z imbirem, cynamonem i orzechami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy z imbirem, cynamonem i orzechami
irina, stock.adobe.com
0

Śliwka w dowolnych półfabrykatach doskonale łączy się z szeroką gamą przypraw i dodatków. Na przykład z imbirem, cynamonem i orzechami. Taki pikantny dżem jest nie tylko smaczny i oryginalny, ale także przydatny zimą, gdy brakuje witamin.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój śliwkę, przykryj cukrem i zagotuj.

Dodaj cynamon i imbir i gotuj przez całą godzinę na minimalnym ogniu.

Dodaj posiekane orzechy, gotuj przez kolejne 15 minut i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy