Zimowe półfabrykaty mogą być nie tylko smaczne, ale także bardzo wygodne. Na przykład taki burak z fasolą wielokrotnie zaoszczędzi cenny czas na przygotowywaniu obiadów. I odbywa się to w tym samym czasie, choć nie do końca szybko, ale także bardzo prosto.
Składniki
- Burak - 2 kawałki
- fasola - 1 szkło
- woda - 100 ml
- pasta pomidorowa - 2 art.
- Olej roślinny - 50 ml
- cukier - 1.5 art.
- sól - 1.5 łyżeczka
- ocet - 30 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.
Zetrzyj buraki na grubej tarce.
Wyślij wszystko oprócz octu do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut pod pokrywką.
Wlej ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Zwiń buraki w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy