namoczona tarnina na zimę

30 min
3 porcje
Namoczona tarnina na zimę
0

Cierń jest bardzo wszechstronny w półfabrykatach. Zasadniczo może być stosowany jako zwykła śliwka - w różnych przepisach. Na przykład taka mokra tarnina na zimę. Z jednej strony-ciekawostka, az drugiej-niezwykle proste w przygotowaniu.

Składniki

  • turn - 3 kg
  • cukier - 3 art.
  • sól - 3 łyżeczka
  • Aspiryna - 3 tabletki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz tarninę i włóż do wysterylizowanych słoików.

Do każdego dodaj tabletkę aspiryny, łyżkę soli i cukru.

Napełnij tarninę wodą i zamknij nylonowymi pokrywkami.

Pozostaw na tydzień w temperaturze pokojowej, a następnie przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy