Wydawałoby się, co mają wspólnego majonez i półfabrykaty na zimę? W rzeczywistości bardzo harmonijnie uzupełnia niektóre przekąski warzywne. Na przykład taka cukinia stanie się pełnoprawnym niezależnym daniem na rodzinny obiad, a nawet na świątecznym stole.
Składniki
- cukinia - 3 kg
- cebula - 500 g
- majonez - 250 g
- Olej roślinny - 150 ml
- Pasta pomidorowa - 250 g
- cukier - 0.5 szklanki
- sól - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię obrać i drobno posiekać z cebulą.
Dodaj olej, pomidor i majonez. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez godzinę na małym ogniu.
Dodaj pozostały cukier, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.
Zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy