cukinia z majonezem na zimę

2 godz. 0 min.
6 porcji
Cukinia z majonezem na zimę
0

Wydawałoby się, co mają wspólnego majonez i półfabrykaty na zimę? W rzeczywistości bardzo harmonijnie uzupełnia niektóre przekąski warzywne. Na przykład taka cukinia stanie się pełnoprawnym niezależnym daniem na rodzinny obiad, a nawet na świątecznym stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię obrać i drobno posiekać z cebulą.

Dodaj olej, pomidor i majonez. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj pozostały cukier, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.

Zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy