Masz szczęście kupić młodą cukinię? Przygotuj z nich zapiekankę. Apetyczne danie najlepiej sprawdza się w powolnej kuchence. Aby podkreślić aromat, zawsze dodaję kilka gałązek świeżych ziół. Możesz go również dodać podczas serwowania.
Składniki
- cukinia - 300 g
- ser (solidny) – 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- mleko - 100 ml
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię pokrój w paski lub kółka.
Zetrzyj twardy ser. Drobno posiekaj warzywa.
Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.
Wszystko wymieszaj i włóż do natłuszczonej miski wolnowaru. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 40 minut w trybie Pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy