dania główne 21.02.2022

zapiekanka z cukinii, sera i jajek w powolnej kuchence

50 min
4 porcje
Zapiekanka z cukinii, sera i jajek w powolnej kuchence
iaroshenko, stock.adobe.com
0

Masz szczęście kupić młodą cukinię? Przygotuj z nich zapiekankę. Apetyczne danie najlepiej sprawdza się w powolnej kuchence. Aby podkreślić aromat, zawsze dodaję kilka gałązek świeżych ziół. Możesz go również dodać podczas serwowania.

Składniki

  • cukinia - 300 g
  • ser (solidny) – 150 g
  • jaja kurze - 3 kawałki
  • mleko - 100 ml
  • Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
  • Olej roślinny - 2 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokrój w paski lub kółka.

Zetrzyj twardy ser. Drobno posiekaj warzywa.

Jajka lekko ubij z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.

Wszystko wymieszaj i włóż do natłuszczonej miski wolnowaru. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 40 minut w trybie Pieczenia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy