Do nadzienia tej bułki radzę używać pomidorów w puszkach we własnym soku. Sprawią, że wieprzowina będzie jeszcze delikatniejsza i bardziej soczysta. Ale najpierw spróbuj ich posmakować , aby dowiedzieć się, ile soli i przypraw musisz dodać.
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- pomidory (we własnym soku) – 400 g
- Zieleń - 5 gałązki
- ser - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę, ubij i natrzyj przyprawami.
Ułóż grubo posiekane pomidory we własnym soku.
Połóż na nich plasterki sera, posyp wszystko ziołami i zwiń bułkę.
Zawiń rolkę w folię i piecz przez około 2-2, 5 godziny w piekarniku o temperaturze 160 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy