Por jest całkowicie pozbawiony goryczy, a jego smak jest łagodny, a nawet słodkawy. Dodaj taką cebulę do omletu, a twoje danie będzie się świetnie zmieniać. Stanie się bardziej soczysty i pachnący. Często gotuję takie omlety, więc teraz powiem wszystko szczegółowo.
Składniki
- jaja kurze - 6 sztuk
- mleko - pół szklanki
- ser (solidny) – 80 g
- por - 150 g
- sól - do smaku
- masło - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pory obrać i drobno posiekać.
Zetrzyj twardy ser.
Jajka lekko ubij solą i ciepłym mlekiem.
Dodaj ser, por i wymieszaj.
Posmaruj miskę wolnowaru masłem, wlej przygotowaną mieszaninę i zamknij pokrywkę.
Włącz tryb pieczenia na 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy