
Ten przepis radykalnie różni się od wszystkich znanych ci metod gotowania kebaba. Talerze mięsa są bite i układane jedna na drugiej, naprzemiennie z plasterkami smalcu. Jesteś zainteresowany? W takim razie szybko ugotujmy Kebab Napoleona z wieprzowiny!
Składniki
- wieprzowina - 2 kg
- smalec - 1 kg
- mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę na talerze o grubości około 1,5 cm.
Połóż mięso na desce, posyp przyprawami i solą, dobrze ubij ze wszystkich stron.
Pokrój smalec na cienkie plasterki.
Ułóż kawałki mięsa jeden na drugim, naprzemiennie ze smalcem. Rezultatem powinien być obszerny prostokątny przedmiot obrabiany.
Przebij obrabiany przedmiot szaszłykami, a następnie pokrój na równe części, aby oddzielić szaszłyki od siebie.
Piecz nad siwymi węglami na grillu przez 20-25 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy