dania główne 21.07.2023

szaszłyki wieprzowe Napoleon

55 min
8 porcji
Kebab Napoleon z wieprzowiny
PUNTOSTUDI;OFOTO Lda, stock.adobe.com
0

Ten przepis radykalnie różni się od wszystkich znanych ci metod gotowania kebaba. Talerze mięsa są bite i układane jedna na drugiej, naprzemiennie z plasterkami smalcu. Jesteś zainteresowany? W takim razie szybko ugotujmy Kebab Napoleona z wieprzowiny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wieprzowinę na talerze o grubości około 1,5 cm.

Połóż mięso na desce, posyp przyprawami i solą, dobrze ubij ze wszystkich stron.

Pokrój smalec na cienkie plasterki.

Ułóż kawałki mięsa jeden na drugim, naprzemiennie ze smalcem. Rezultatem powinien być obszerny prostokątny przedmiot obrabiany.

Przebij obrabiany przedmiot szaszłykami, a następnie pokrój na równe części, aby oddzielić szaszłyki od siebie.

Piecz nad siwymi węglami na grillu przez 20-25 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy