marynata na zimę w słoikach z kapustą

1 godz. 20 min.
4 porcje
Marynata na zimę w słoikach z kapustą
0

Myślisz, co jeszcze możesz przygotować na zimę? A co z ulubioną domową marynatą? Kilka słoików, a nawet natychmiast z kapustą, wielokrotnie pomoże w ciągu roku i zaoszczędzi znacznie więcej czasu niż spędzony na ich gotowaniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jęczmień perłowy do połowy ugotowany zgodnie z instrukcją.

Obierz pomidory i pokrój w kostkę.

Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i włóż je z pomidorami do rondla z olejem.

Dusić wszystko przez 10-15 minut, mieszając.

Dodaj posiekaną kapustę, pokrojone ogórki, sól, cukier i przyprawy według uznania.

Gotuj warzywa przez kolejne 20 minut.

Dodaj ocet i jęczmień. Dusić przez kolejne 10 minut.

Zwiń marynatę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy