Myślisz, co jeszcze możesz przygotować na zimę? A co z ulubioną domową marynatą? Kilka słoików, a nawet natychmiast z kapustą, wielokrotnie pomoże w ciągu roku i zaoszczędzi znacznie więcej czasu niż spędzony na ich gotowaniu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jęczmień perłowy do połowy ugotowany zgodnie z instrukcją.
Obierz pomidory i pokrój w kostkę.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i włóż je z pomidorami do rondla z olejem.
Dusić wszystko przez 10-15 minut, mieszając.
Dodaj posiekaną kapustę, pokrojone ogórki, sól, cukier i przyprawy według uznania.
Gotuj warzywa przez kolejne 20 minut.
Dodaj ocet i jęczmień. Dusić przez kolejne 10 minut.
Zwiń marynatę w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy