sałatki 22.01.2022

sałatka z wodorostów z octem ryżowym

10 min
3 porcje
Sałatka z kapusty morskiej z octem ryżowym
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

W kuchni japońskiej kapusta morska jest bardzo często używana. Jest smażony, duszony i oczywiście marynowany. Dotknijmy azjatyckiego gotowania i spróbujmy razem przygotować przepyszną sałatkę. Przepis jest tak prosty, że spodoba się nawet początkującym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij kapustę morską z nadmiaru płynu i posiekaj.

Sezam lekko wysusz na patelni.

Połącz kapustę morską, sól, ocet ryżowy i olej.

Posyp sałatkę sezamem. Możesz podawać z gotowanym jajkiem i zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy