Pyszny przepis na sałatkę dla miłośników owoców morza. Ze świeżymi warzywami i słonym serem Dor Blue okazuje się niesamowicie pyszny! Podaj go na świątecznym stole i przygotuj się na entuzjastyczne komplementy od Gości!
Składniki
- kalmary (gotowane) – 3 tusze
- Ośmiornica (gotowane) – 200 g
- Ser Dor Bleu - 100 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- ogórki (średni) – 2 kawałki
- rzodkiewka - 100 g
- sałata - 3 listek
- ocet winny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kalmary i ośmiornice i skrop octem winnym.
Pokrój ogórki, pomidory, rzodkiewki i ser.
Rozerwij liście sałaty rękami.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy