desery 14.07.2023

śmietana w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
6 porcji
Śmietana w powolnej kuchence
manyakotic, stock.adobe.com
0

Za pomocą nowoczesnego urządzenia kuchennego możesz bardzo łatwo zrobić swoje ulubione ciasto. Śmietana w powolnej kuchence zawsze dobrze rośnie, jest równomiernie pieczona i nie pali się. Zachwyć rodzinę pysznym deserem!

Składniki

do testu:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem i solą, aż będą puszyste.

Dodaj śmietanę, stopione masło, sodę, wanilinę i mieszaj, aż się połączą.

Dodaj przesianą mąkę i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Wlej ciasto do miski wolnowaru, zamknij pokrywkę i włącz tryb "Pieczenie"na 60 minut.

Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15 minut.

Wyjmij ciasto z miski multicookera i pokrój w poprzek na kilka identycznych kawałków.

Pokrój " dno " ciasta i posiekaj do miękiszu. Będzie potrzebny do dekoracji.

Schłodzoną śmietanę wymieszaj z wanilią, cukrem pudrem i ubij.

Złóż miód, smarując ciasta śmietaną.

Nasmaruj gotowe ciasto na wierzchu i po bokach resztą śmietany, posyp przygotowaną kruszonką.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy