Uwielbiasz desery ze świeżymi owocami? Przygotuj ciasto kruche z truskawkami. Smakołyk jest idealny we wszystkim: pyszny, piękny i łatwy w przygotowaniu! Takie ciasto z truskawkami można przygotować na świąteczny stół lub po prostu zadowolić rodzinę.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz mąkę, sól, cukier i zmiękczone masło.
Dodaj wodę i szybko zagniataj ciasto.
Rozwałkuj ciasto wzdłuż średnicy formy. Staraj się, aby nie był zbyt cienki.
Włóż ciasto do wysmarowanej formy i wstaw do lodówki na 30 minut.
Połóż papier do pieczenia na wierzchu ciasta, dodaj suchą fasolę i wyślij na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Zdejmij papier wraz z fasolą i kontynuuj pieczenie przez kolejne 15 minut.
Rozcieńczyć galaretkę zgodnie z instrukcją, zmniejszając dawkę wody do 1 szklanki.
Wlej schłodzoną galaretkę do ciasta i wyślij do lodówki na 2 godziny.
Truskawki opłucz, osusz i pokrój.
Ułóż jagody na galaretce i posyp mielonym kardamonem.