Grzyby do placków ziemniaczanych można dodawać na różne sposoby-drobno posiekać w cieście lub zrobić nadzienie. Ale dzisiaj proponuję inną niezwykłą opcję-po prostu utopić płytki grzybów w półfabrykatach. Pyszne, oryginalne i świeże!
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- Grzyby - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce i odcedź płyn.
Natrzyj cebulę, dodaj przyprawy, jajko i mąkę i wymieszaj.
Pokrój grzyby na talerze.
Połóż na gorącej patelni na talerzu grzybów, a na nich łyżkę masy ziemniaczanej.
Połóż więcej na talerzu grzybów na wierzchu i usmaż placki ziemniaczane z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy