dania główne 09.11.2022

żeberka wieprzowe z warzywami w kotle na ognisku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe z warzywami w kotle na ogniu
oksix, stock.adobe.com
0

Posiłki gotowane na ognisku na świeżym powietrzu to zawsze osobna przyjemność. Dlatego radzę nie ograniczać się do jednego lub dwóch znanych przepisów i stale próbować czegoś nowego. Na przykład takie żeberka wieprzowe z warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka i smaż przez 10 minut w kotle na oleju, obracając.

Dodaj grubo posiekaną marchewkę i pióra cebuli.

Po 5-7 minutach dodaj losowo posiekane pozostałe warzywa.

Smaż przez kolejne 15 minut, mieszając.

Wlej trochę wody do smaku, dopraw i doprowadź naczynie pod przykryciem do pożądanej miękkości potraw.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy