dania główne 22.01.2022

Stynka z warzywami w piekarniku

50 min
4 porcje
Stynka z warzywami w piekarniku
teleginatania, stock.adobe.com
0

Wielu kupuje słony zapach i nawet nie wie, że świeże ryby można bardzo smacznie upiec z warzywami. Dla mnie to też kiedyś było wielkim odkryciem. Od tego czasu przy każdej okazji przygotowuję to proste i smaczne danie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń smelt z łusek, wypatrosz, spłucz i osusz ręcznikiem papierowym.

Pokrój marchewki w Krótkie Kostki. Obierz ziemniaki i pokrój w drobną kostkę.

Posyp zapach solą, zmielonym czarnym pieprzem i koprem włoskim. Delikatnie rozprowadź przyprawy rękami na całej powierzchni.

Włóż ziemniaki i marchewkę do miski, sól, pieprz, dodaj olej i wymieszaj.

Włóż ziemniaki i marchewkę do natłuszczonej formy.

Rozłóż smelt na wierzchu. Umieść kilka kostek ziemniaków w brzuchu każdego z nich.

Przykryj folią i wyślij na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Ostrożnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 7-10 minut. Posyp gotowe danie gałązkami tymianku.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy