dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny z dynią i soczewicą

1 godz. 10 min.
6 porcji
Gulasz warzywny z dynią i soczewicą
FomaA, stock.adobe.com
0

Uwielbiam próbować niezwykłych przepisów i eksperymentować. Z tego powodu kiedyś zrobiłam gulasz warzywny z dynią i soczewicą. Okazało się bardzo łatwe, smaczne i proste!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, ziemniaki i pokrój w średniej wielkości kostkę.

Obierz cebulę i posiekaj, pokrój marchewki i pomidory na małe kawałki.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, marchewkę, mieloną paprykę i smaż na złoty kolor.

Dodaj ziemniaki, dynię, czarny pieprz i koncentrat pomidorowy zmieszany z wodą. Dusić przez 20 minut pod przykryciem.

Dodaj pomidory, umytą soczewicę, przykryj i gotuj przez kolejne pół godziny.

Posolić gotowe danie, posypać posiekanym czosnkiem i pozostawić pod przykryciem na 15 minut.

Ułóż na talerzach i dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy