dżem śliwkowy bez pestek z orzechami włoskimi i cynamonem

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy bez pestek z orzechami włoskimi i cynamonem
eskstock, stock.adobe.com
0

Dzisiaj podzielę się moim ulubionym przepisem na dżem śliwkowy bez pestek. Aby było jaśniejsze i bardziej zróżnicowane, powiem Ci, jak gotować z orzechami włoskimi i cynamonem. Ten deser jest nie tylko bardzo smaczny, ale także całkiem zdrowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki, pokrój w kliny i przykryj cukrem.

Pozostaw na kilka godzin, a następnie zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Dodaj posiekane orzechy i resztę składników. Jeśli orzechy są surowe, najpierw osusz je na suchej patelni.

Gotuj dżem przez kolejne 15 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy