Można długo debatować, czy barszcz bez buraków pozostaje barszczem. Ale po co, jeśli przyjemniej jest po prostu cieszyć się smakiem ulubionego pierwszego dania? Pamiętaj tylko, że kolor przewidywalnie nie będzie tak jasny i nasycony i zależy głównie od pomidora.
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- ziemniaki - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kapusta - 300 g
- Pasta pomidorowa - 1 art.
- pomidory - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości na małym ogniu. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10-15 minut.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki, posiekaj obrane pomidory. Posiekaj kapustę.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj pomidora i koncentrat pomidorowy, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wyślij kapustę i resztę warzyw do barszczu, dopraw i gotuj przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy