Rosół z kurczaka z fileta z kurczaka to twój wybór, gdy potrzebujesz czegoś tak lekkiego, jak to tylko możliwe. Jest to najbardziej dietetyczny ze wszystkich możliwych bulionów mięsnych-praktycznie nie ma kalorii. Aby nie był mdły, podzielę się z Wami kilkoma sekretami!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- woda - 1.2 L
- marchew - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 3 gałązki
- korzeń selera - 1 kawałek
- liść laurowy - 1 rzecz
- Sol - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść filet z kurczaka ze wszystkich żył i tłuszczu, spłucz i przykryj wodą.
Doprowadzić do wrzenia, odcedzić, ponownie zalać i ponownie zagotować.
Obierz wszystkie warzywa i wyślij do kurczaka. Gotuj wszystko razem przez około godzinę na minimalnym ogniu.
5-10 minut przed końcem gotowania dodaj liść laurowy i przyprawy.
Podczas serwowania posyp bulion ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy