Okroshka to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Bez niej nie można sobie wyobrazić sezonu letniego. Chcę podzielić się z wami tradycyjnym przepisem ze świeżymi ogórkami, rzodkiewką i kefirem. Poradzi sobie nawet początkujący!
Składniki
- kefir - 1 L
- woda mineralna - 2 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- kiełbasa - 500 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- rzodkiewka - 200 G
- ogórki - 3 stuick
- Zieleń - 1 pęczek
- musztarda - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i jajka z wyprzedzeniem, aż będą ugotowane.
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę, dodaj posiekane warzywa.
Napełnij wszystko wodą mineralną i kefirem, dodaj musztardę i pozwól okroshce trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy