Z herbatą nie można podawać takich pączków, ale jako apetyczna przekąska szybko się rozlatują. Radzę wziąć ser twardy lub półstały. Jest pyszny z parmezanem, Gruyere lub Emmentalem. W razie potrzeby możesz dodać aromatyczne przyprawy lub zioła.
Składniki
- mąka - 3 szklanki
- ser (solidny) – 80 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mleko - 180 ml
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny (do smażenia) – 350 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce.
Połącz przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, starty ser i jajko.
Wlej ciepłe mleko i zagnieść ciasto.
Ściśnij kawałki wielkości orzecha włoskiego z ciasta, nadaj każdemu Okrągły kształt.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy