Puszka marynowanej papryki to świetna baza do nadzienia do pizzy. Mówię Ci, jak je uzupełnić i jak to wszystko pięknie ugotować. Najważniejsze jest więcej sera! Używaj przypraw według własnego gustu, aby nie było zbyt ostre.
Składniki
- majonez - 4 art.
- śmietana - 4 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 3 art.
- sos pomidorowy - 3 art.
- pomidory - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- Chili (marynowany) – 60 g
- ser - 80 g
- Mozzarella - 40 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj masło, śmietanę, majonez i mąkę i umieść ciasto na patelni.
Posmaruj sosem pomidorowym. Drobno posiekaj lub zetrzyj pomidora, wymieszaj z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem i ułóż na wierzchu.
Ułóż kawałki mozzarelli i marynowaną paprykę. Posyp wszystko serem.
Gotuj pizzę na patelni na małym ogniu pod przykryciem przez około 12-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy