pieczenie 22.12.2022

ciasto na baursaki

2 godz. 30 min.
4 porcje
Ciasto na baursaki
Reimar, stock.adobe.com
0

Delikatne smażone baursaki są przygotowywane w prosty sposób, ponieważ w istocie są to po prostu smażone kawałki ciasta. A jak zagnieść idealne ciasto do tego zadania, powiem ci dalej w przepisie. Mimo że jest drożdżowy, wszystko jest bardzo szybkie i proste.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej wodę z mlekiem, dodaj cukier z drożdżami i pozostaw wszystko na 15 minut.

Przesianą mąkę wymieszać z solą, dodać ciasto i masło i zagnieść ciasto.

Pozostaw w cieple na 1.5 godziny, zetrzyj i pozostaw na kolejne 30 minut.

Ciasto do robienia baursaków jest gotowe.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy