pieczenie 01.12.2022

Baursaki z twarogu

40 min
8 porcji
Baursaki z twarogu
Elena, stock.adobe.com
0

Ten przepis na kazachskie baursaki z twarogu jest tak udany, że moja rodzina prosi o ich częste gotowanie. Dlaczego nie? Na herbatę, na śniadanie, kiedy goście są na wyciągnięcie ręki ... i jest to świetna opcja, aby nakarmić twarogiem tych, którzy go nie lubią.

Składniki

  • twaróg - 200 g
  • mąka - 200 g
  • śmietana - 80 g
  • jaja kurze - 3 szt.
  • sól - szczypta
  • cukier - 50 G
  • soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
  • Olej roślinny - do głębokiego smażenia
  • cukier puder - do zgłoszenia

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito. Dodaj jajka, śmietanę, cukier, sól i sodę.

Stopniowo wprowadzaj przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie można złożyć, przełóż je na stół i posyp mąką. Podziel ciasto na 3 części, zwiń w kiełbaski i pokrój na małe kawałki. Nadaj każdemu kawałkowi ciasta schludny kształt.

Smażyć baursaki w dużej ilości rozgrzanego oleju roślinnego na złoty kolor, a następnie wrzucić do durszlaka, aby szklanka miała nadmiar oleju.

Posyp lekko schłodzone baursaki twarogowe cukrem pudrem i podawaj.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy