Babeczki niekoniecznie są ciężkim ciastem z mąki z cukrem. Niesamowita baza dla nich pochodzi z bananów z orzechami. Wybieraj tylko dojrzałe lub nawet przejrzałe banany, aby można je było dobrze rozgnieść.
Składniki
- Pasta orzechowa - 1.5 szklanki
- banany - 2 kawałki
- orzechy włoskie - 50 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- jabłka - 0.5 kawałki
- miód - 2 art.
- skrobia kukurydziana - 1 art.
- mielony cynamon - 0.5 CZ. l.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- soda spożywcza - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj połowę jabłka. Ubij z nim jajka i miód, aż się połączą.
Zetrzyj banana lub zmiel blenderem. Wymieszaj z masą jajeczną.
Stopniowo dodawaj pastę orzechową, a następnie sodę, proszek do pieczenia, skrobię i cynamon.
Na koniec dodaj posiekane orzechy i rozłóż ciasto na foremkach do połowy.
Piecz babeczki przez około 30 minut w 180 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy