Ulubione domowe ciasteczka z twarogiem z rodzynkami to klasyk w mojej rodzinie. Złap przepis sprawdzony w czasie i pokoleniach. Jest nie tylko bardzo smaczny, ale także bardzo przystępny cenowo dzięki prostym, improwizowanym składnikom.
Składniki
- twaróg - 200 g
- mąka - 200 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- masło - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- rodzynki - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez kilka minut i osusz.
Wymieszaj stopione masło z cukrem. Dodaj jajko i twaróg i wymieszaj.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu dodaj rodzynki do ciasta.
Ułóż ciasteczka na pergaminie łyżką i piecz przez 10-15 minut w piekarniku w temperaturze 200-220 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy