Istnieje stereotyp, że jeśli podążasz za jedzeniem – czekolada jest na zawsze zakazana. Ale tak nie jest. Możesz bezpiecznie jeść okresowo lub używać go do gotowania, na przykład do takich dietetycznych babeczek. Mówię Ci, jak!
Składniki
- mąka owsiana - 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
- gorzka czekolada (tarty) – 40 g
- kakao - 2 art.
- twaróg - 50 g
- sok jabłkowy - 50 ml
- wanilina - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajko mikserem do piany. Możesz z substytutem cukru.
Połącz wszystkie suche składniki i wymieszaj je z masą jajeczną.
Dodaj starte jabłko, startą czekoladę, twaróg, sok jabłkowy i masło. Ponownie wymieszaj.
Rozłóż ciasto na foremkach do połowy i piecz babeczki w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy