Prawidłowo ugotowane chaczapuri na patelni prawie nie różnią się od tych, które zostały upieczone w piekarniku. Możesz również wziąć absolutnie dowolne nadzienie. Na przykład ta opcja z mięsem mielonym dla całej rodziny.
Składniki
do testu:
- śmietana - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- mąka - 150-200 g
do nadzienia:
- mięso mielone - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- cebula - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż z mielonym mięsem do połowy ugotowanego. Doprawić.
Zagnieść sprężyste ciasto ze wszystkich składników. Podziel na 2 części i rozwałkuj.
Na każdą tortillę ułóż nadzienie, Zbierz brzegi w torebkę i ponownie rozwałkuj.
Usmaż chaczapuri pod przykryciem na suchej patelni z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy