Jeśli kochasz pizzę, która ma dużo mięsa i nic więcej-To właśnie ona. Będziesz musiał poświęcić trochę czasu na nadzienie, ale okazuje się, że jest to wspaniały, obfity obiad dla całej rodziny.
Składniki
- kefir - 250 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 300 g
- soda spożywcza - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 100 g
- Mozzarella - 100 g
- salami - 80 g
- mięso mielone - 80 g
- pomidory - 1 rzecz
- cebula - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz mąkę, sodę i sól. Ubij jajko z masłem, dodaj kefir, wymieszaj i połącz obie masy.
Zagnieść ciasto i pozostawić na chwilę.
Podsmaż mięso mielone z cebulą do miękkości i dopraw do smaku.
Rozwałkuj podstawę pizzy, posmaruj sosem pomidorowym i ułóż mozzarellę i pomidory.
Ułóż na wierzchu krążki kiełbasy i farsz. Piec pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy