Pyszne babeczki można podawać z herbatą lub zabrać na przekąskę. Są doskonale przechowywane do czterech dni i nie starzeją się. Aby płatki owsiane miały czas na pęcznienie, obrabiany przedmiot powinien stać przez 10 minut. Wszystkie szczegóły są opisane w dalszej części przepisu.
Składniki
- płatki owsiane - 2 szklanki
- mąka - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 150 ml
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- cukier - 100 g
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i solą.
Dodaj śmietanę, płatki owsiane, wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.
Wlej olej roślinny, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj, aż będzie gładka.
Włóż ciasto do małych kokilek, wypełniając je w dwóch trzecich.
Piecz przez 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy