pieczenie 13.03.2023

Baursaki na kwaśnym mleku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Baursaki na kwaśnym mleku
Rara, stock.adobe.com
0

Tradycyjne kuchnie różnych regionów są bogate w swoje sekrety,ale prawie wszędzie jest ich Wersja pachnących i puszystych smażonych pączków z mąki. W kuchni kazachskiej i tatarskiej są to baursaki, a dziś powiem Ci, jak gotować je w kwaśnym mleku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj suche składniki ciasta.

Wlej tam lekko podgrzane kwaśne mleko, a następnie dodaj jajko i cukier.

Zagnieść ciasto i pozostawić w cieple na godzinę.

Uformuj baursaki w dowolny kształt do smaku i pozostaw na kolejne 15 minut.

Usmaż je w dużej ilości oleju, aż się zarumienią.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy