sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwonej ryby, warzyw i krakersów

15 min
4 porcje
Sałatka z czerwonej ryby, warzyw i krakersów
Toyakisfoto.photos, stock.adobe.com
0

Czy dzisiaj jest wyjątkowy wieczór? Wtedy naczynia na stole powinny być odpowiednie. Sałatka z czerwonej ryby doskonale podkreśli świąteczną atmosferę. Do dressingu możesz użyć majonezu, ale z jogurtem okazuje się smaczniejszy i zdrowszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Przekrój pomidory koktajlowe na pół.

Obierz cebulę, posiekaj i skrop octem winnym.

Osusz orzechy włoskie na patelni i posiekaj.

Jogurt wymieszaj z orzechami i koprem włoskim.

Połącz ryby, pomidory, cebulę, grzanki i sałatkę.

Sól, pieprz i dodaj przygotowany dressing. Delikatnie wymieszaj sałatkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy