pieczenie 25.11.2022

chaczapuri z pieczarkami i serem

2 godz. 0 min.
3 porcje
Chaczapuri z grzybami i serem
fotofabrika, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz otwarte chaczapuri ajar, nie ma powodu, aby ograniczać się do jednego nadzienia serowego. Na przykład ta opcja z grzybami, serem i ziołami okazuje się bardzo jasna i oryginalna. Złap przepis!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj drożdże, cukier i sól w ciepłej wodzie i odstaw na 20 minut.

Dodaj ciepłe mleko, jajko i masło. Następnie dodaj przesianą mąkę.

Zagnieść twarde ciasto i pozostawić w cieple na godzinę.

Drobno posiekaj grzyby z cebulą, smaż, aż wilgoć wyparuje i dopraw.

Gdy grzyby ostygną, wymieszaj je z posiekanymi ziołami, jajkiem i tartym serem.

Podziel ciasto na części, rozwałkuj i uformuj łódki.

Włóż nadzienie do łodzi, pozostaw na kolejne 15 minut i piecz chaczapuri przez 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy