Jeśli wolisz otwarte chaczapuri ajar, nie ma powodu, aby ograniczać się do jednego nadzienia serowego. Na przykład ta opcja z grzybami, serem i ziołami okazuje się bardzo jasna i oryginalna. Złap przepis!
Składniki
do testu:
- mleko - 150 ml
- woda - 50 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- świeże drożdże - 25 g
- mąka - 500 g
- Olej roślinny - 100 ml
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
do nadzienia:
- Grzyby - 200 g
- ser - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- Zieleń - 1-2 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj drożdże, cukier i sól w ciepłej wodzie i odstaw na 20 minut.
Dodaj ciepłe mleko, jajko i masło. Następnie dodaj przesianą mąkę.
Zagnieść twarde ciasto i pozostawić w cieple na godzinę.
Drobno posiekaj grzyby z cebulą, smaż, aż wilgoć wyparuje i dopraw.
Gdy grzyby ostygną, wymieszaj je z posiekanymi ziołami, jajkiem i tartym serem.
Podziel ciasto na części, rozwałkuj i uformuj łódki.
Włóż nadzienie do łodzi, pozostaw na kolejne 15 minut i piecz chaczapuri przez 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy