pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z kurczakiem z ciasta francuskiego

45 min
4 porcje
Chaczapuri z kurczakiem z ciasta francuskiego
FomaA, stock.adobe.com
0

Mówiąc o nieklasycznych przepisach, nie można ominąć takich chaczapuri. Po pierwsze, tutaj stosuje się gotowe ciasto francuskie, które samo w sobie jest oryginalne. Po drugie, dla odmiany proponuję wziąć kurczaka do nadzienia.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pozwól, aby ciasto rozmroziło się i leżało wcześniej.

Drobno posiekaj kurczaka i smaż do miękkości. Dopraw do smaku.

Połącz kurczaka z posiekanym pomidorem, ziołami i startym suluguni.

Pokrój rozwałkowane ciasto na kwadraty i na każdym z nich ułóż nadzienie.

Owiń rogi kopertą i jeszcze raz rozwałkuj.

Posmaruj chaczapuri żółtkiem i włóż do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy