Mówiąc o nieklasycznych przepisach, nie można ominąć takich chaczapuri. Po pierwsze, tutaj stosuje się gotowe ciasto francuskie, które samo w sobie jest oryginalne. Po drugie, dla odmiany proponuję wziąć kurczaka do nadzienia.
Składniki
do testu:
- ciasto drożdżowe Francuskie - 500 g
- żółtka - 1 rzecz
do nadzienia:
- filet z kurczaka - 200 g
- Suluguni - 200 g
- pomidory - 1 rzecz
- Zieleń - 3 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pozwól, aby ciasto rozmroziło się i leżało wcześniej.
Drobno posiekaj kurczaka i smaż do miękkości. Dopraw do smaku.
Połącz kurczaka z posiekanym pomidorem, ziołami i startym suluguni.
Pokrój rozwałkowane ciasto na kwadraty i na każdym z nich ułóż nadzienie.
Owiń rogi kopertą i jeszcze raz rozwałkuj.
Posmaruj chaczapuri żółtkiem i włóż do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy