Najlepszym mięsem do zrobienia każdego chaczapuri jest jagnięcina. Nie bez powodu jest słusznie uważana za gwiazdę kuchni gruzińskiej. Istnieje stereotyp, że trudniej jest z nią pracować. Ale w rzeczywistości jest to chyba trudniejsze do znalezienia, a Wszystko inne nie sprawi ci kłopotów.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- Baranina - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- kolendra - 1 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj jagnięcinę, kolendrę, cebulę i chili, dopraw i lekko ubij nadzienie.
Rozwałkuj ciasto i pokrój na kawałki.
Połóż nadzienie na każdym i zawiń krawędzie w kierunku środka kopertą.
Przyklej krawędzie i posmaruj wszystko ubitym jajkiem.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 30-35 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy