pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z jagnięciną i kolendrą

45 min
4 porcje
Chaczapuri z jagnięciną i kolendrą
marketlan, stock.adobe.com
0

Najlepszym mięsem do zrobienia każdego chaczapuri jest jagnięcina. Nie bez powodu jest słusznie uważana za gwiazdę kuchni gruzińskiej. Istnieje stereotyp, że trudniej jest z nią pracować. Ale w rzeczywistości jest to chyba trudniejsze do znalezienia, a Wszystko inne nie sprawi ci kłopotów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj jagnięcinę, kolendrę, cebulę i chili, dopraw i lekko ubij nadzienie.

Rozwałkuj ciasto i pokrój na kawałki.

Połóż nadzienie na każdym i zawiń krawędzie w kierunku środka kopertą.

Przyklej krawędzie i posmaruj wszystko ubitym jajkiem.

Piecz chaczapuri w piekarniku przez 30-35 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy