pieczenie 22.01.2022

ptysie z gruszką i serem pleśniowym

35 min
4 porcje
Ptysie z gruszką i serem pleśniowym
mdlart, stock.adobe.com
0

Wykwintne połączenie gruszki i sera pleśniowego wygląda wspaniale w każdej interpretacji. Tym razem proponuję przygotować z nimi małe, schludne ptysie. Można je nawet bezpiecznie podawać na świątecznym stole jako przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój w równe kwadraty.

Obierz gruszkę ze skórki i środka i drobno posiekaj.

Połóż gruszkę na każdym kwadracie i pokrusz gorgonzolę.

Złóż ciasto po przekątnej i ściśnij krawędzie.

Piecz ptysie przez 20 minut w 180 stopniach. Podczas serwowania możesz polać je miodem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy