Chcę podzielić się z wami jednym z ulubionych przepisów na pizzę warzywną z kukurydzą. Gotuję go z serem, ale jeśli zastąpisz go jakimś sosem, otrzymasz całkowicie wegetariańską wersję. Ciasto jest tu również chude, więc spróbuj przy okazji!
Składniki
- woda - 100 ml
- sól - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 1-1.5 szklanki
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- sos pomidorowy - 100 g
- pomidory - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 50 g
- kukurydza - 70 g
- papryka - 60 g
- Zieleń - 10 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj mąkę, sodę i sól, wlej wodę z olejem i zagniataj ciasto.
Rozwałkuj podstawę pizzy i posmaruj sosem pomidorowym.
Rozdrobnij wszystkie warzywa i rozłóż nadzienie. Posyp posiekanymi ziołami.
Piecz pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy