pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z mieloną wołowiną z ciasta francuskiego

45 min
4 porcje
Chaczapuri z posiekaną wołowiną z ciasta francuskiego
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Jeśli gotujesz mięso mielone na chaczapuri, radzę nie mielić go w maszynce do mięsa, ale drobno posiekać. Nawet jeśli jest to chaczapuri z ciasta francuskiego. Dziś chcę się z wami podzielić właśnie takim przepisem z mieloną wołowiną!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wołowinę, cebulę i zioła, wymieszaj i dopraw.

Rozwałkuj ciasto francuskie, pokrój w kwadraty i ułóż na każdym nadzieniu.

Zawiń i ściśnij rogi kopertą, posmaruj żółtkiem i piecz chaczapuri w piekarniku przez 30-35 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy