Jeśli gotujesz mięso mielone na chaczapuri, radzę nie mielić go w maszynce do mięsa, ale drobno posiekać. Nawet jeśli jest to chaczapuri z ciasta francuskiego. Dziś chcę się z wami podzielić właśnie takim przepisem z mieloną wołowiną!
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- wołowina - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wołowinę, cebulę i zioła, wymieszaj i dopraw.
Rozwałkuj ciasto francuskie, pokrój w kwadraty i ułóż na każdym nadzieniu.
Zawiń i ściśnij rogi kopertą, posmaruj żółtkiem i piecz chaczapuri w piekarniku przez 30-35 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy