Pizza warzywna jest dobra, ponieważ można ją uzupełnić najbardziej niezwykłymi składnikami. Na przykład ta opcja z zieloną fasolką i brokułami. Proponuję zrobić to całkowicie wegetariańskie, ale jeśli chcesz, możesz dodać tarty ser.
Składniki
- woda - 100 ml
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- mąka - 1 szkło
- sos pomidorowy - 100 g
- pomidory koktajlowe - 80 g
- fasolka szparagowa - 80 g
- brokuły - 80 g
- papryka - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj wodę i olej, wlej mąkę z solą i zagnieść ciasto.
Rozwałkuj podstawę i posmaruj sosem pomidorowym.
Losowo pokrój nadzienie i ułóż na wierzchu. W razie potrzeby różyczki brokułów i fasolki szparagowej można najpierw spawać przez 2-3 minuty.
Gotuj pizzę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 17-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy