pieczenie 17.03.2022

pączki Kokosowe w piekarniku

50 min
4 porcje
Pączki Kokosowe w piekarniku
dahin, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie pączki są smażone w dużej ilości oleju. W rezultacie wypieki są bardzo tłuste. Ale jest jeszcze jedna świetna opcja-upiecz pączki w piekarniku. Między innymi ta metoda gotowania zajmuje mniej czasu.

Składniki

do testu:
do dekoracji:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mleko kokosowe, wodę, drożdże, cukier puder i 2 łyżki mąki. Usuń obrabiany przedmiot na 10 minut w ciepłym miejscu.

Przesiej mąkę do szerokiej miski, dodaj jajko, sól, olej kokosowy, ciasto i zagnieść ciasto.

Przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.

Lekko zmiażdż ciasto, rozwałkuj ciasto o grubości około 3 centymetrów. Za pomocą szklanek lub kokilek wyciśnij pączki.

Ułóż półfabrykaty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostaw do wyrośnięcia na 15-20 minut.

Piecz pączki przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

W małym rondlu połącz wodę i cukier. Ciągle mieszając, gotuj przedmiot na małym ogniu przez 10-15 minut.

Zdejmij patelnię z pieca, wlej sok z cytryny i wymieszaj.

Rozłóż lukier cukrowy na pączkach, posyp płatkami kokosowymi.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy