pieczenie 22.01.2022

ptysie z kapustą i kminkiem

45 min
4 porcje
Ptysie z kapustą i kminkiem
zi3000, stock.adobe.com
0

Lepsze paszteciki z kapustą mogą być tylko ptysie z kapustą. A wszystko dlatego, że przygotowują się bardzo łatwo i szybko – poradzą sobie nawet początkujący. Aby uzyskać smak i ciekawszy smak, posyp je kminkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i duś warzywa, aż się zmniejszą. Dopraw do smaku.

Pokrój ciasto na prostokąty i wykonaj kilka cięć po jednej stronie każdego z nich.

Rozłóż nadzienie, złóż ptysie i dociśnij krawędzie widelcem.

Posmaruj ciasto ubitym jajkiem, posyp kminkiem i piecz ptysie przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy