Lepsze paszteciki z kapustą mogą być tylko ptysie z kapustą. A wszystko dlatego, że przygotowują się bardzo łatwo i szybko – poradzą sobie nawet początkujący. Aby uzyskać smak i ciekawszy smak, posyp je kminkiem.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- kapusta - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- kminek - 1 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i duś warzywa, aż się zmniejszą. Dopraw do smaku.
Pokrój ciasto na prostokąty i wykonaj kilka cięć po jednej stronie każdego z nich.
Rozłóż nadzienie, złóż ptysie i dociśnij krawędzie widelcem.
Posmaruj ciasto ubitym jajkiem, posyp kminkiem i piecz ptysie przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy