pieczenie 21.07.2022

khachapuri pita z nadzieniem jogurtowym

35 min
2 porcje
Chaczapuri z chleba pita z nadzieniem jogurtowym
karaidel, stock.adobe.com
0

Ciekawym sposobem na zrobienie chaczapuri z chleba pita jest drobno posiekanie arkuszy i wypełnienie ich jogurtem. Okazuje się, że jest to bardzo Oryginalna wersja, ale docenią ją nawet fani tradycyjnej kuchni gruzińskiej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wytnij koła z chleba pita, aby dopasować je do patelni i drobno posiekaj resztki.

Ubij jogurt z jajkiem i dodaj tam skrawki.

Zetrzyj tam cały ser, wymieszaj nadzienie.

Umieść jedno koło na natłuszczonej patelni.

Rozłóż nadzienie równomiernie na wierzchu, przykryj w drugim okręgu, dociśnij i smaż chleb pita pod przykryciem na średnim ogniu przez około 7-10 minut z każdej strony.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy