Ciekawym sposobem na zrobienie chaczapuri z chleba pita jest drobno posiekanie arkuszy i wypełnienie ich jogurtem. Okazuje się, że jest to bardzo Oryginalna wersja, ale docenią ją nawet fani tradycyjnej kuchni gruzińskiej.
Składniki
- Pita - 2 liścia
- jogurt - 140 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- Brynza - 100 g
- Suluguni - 100 g
- ser Adyghe - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wytnij koła z chleba pita, aby dopasować je do patelni i drobno posiekaj resztki.
Ubij jogurt z jajkiem i dodaj tam skrawki.
Zetrzyj tam cały ser, wymieszaj nadzienie.
Umieść jedno koło na natłuszczonej patelni.
Rozłóż nadzienie równomiernie na wierzchu, przykryj w drugim okręgu, dociśnij i smaż chleb pita pod przykryciem na średnim ogniu przez około 7-10 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy