Miłośnicy owoców morza, radujcie się! Specjalnie dla ciebie ten wspaniały przepis na shawarmę z krewetkami i awokado. Przekąska jest lekka, smaczna i oczywiście satysfakcjonująca. Krewetki radzę kupić schłodzone. Będzie szybszy i smaczniejszy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, ostudź i skrop połową soku z cytryny.
Awokado obrać, pokroić i skropić pozostałym sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory, kolendrę, obraną cebulę i paprykę.
Przełóż czosnek przez prasę i wymieszaj z majonezem.
Rozłóż pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.
Ułóż awokado, pomidory, paprykę, krewetki i cebulę na środku.
Dodaj trochę kolendry i delikatnie zwiń pita w stożek. Powtórz z pozostałymi Pitas i dodatkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy